In de startblokken: aftrap campagne ‘Stop CO-Vergiftiging’ maandag 4 februari!
Maandag 4 februari was de officiële aftrap van de campagne 'Stop CO-vergiftiging'. Centrale boodschap van de campagne: Plaats een koolmonoxidemelder, alleen die kan je tijdig waarschuwen voor het giftige koolmonoxide.

De ongevallen die we nu zien tonen aan dat er nog té vaak geen koolmonoxidemelder aanwezig is, met alle gevolgen van dien. Terwijl een koolmonoxidevergiftiging echt iedereen kan overkomen. Het is dus van levensbelang dat het publiek zich wél bewust wordt van het risico op een vergiftiging én weet hoe je deze kunt voorkomen. Met de campagne 'Stop CO-vergiftiging' hopen we deze bewustwording te creëren. Op 4 februari zal om 7:00 uur in de ochtend een persbericht worden verstuurd, waarin deze boodschappen zijn verwoord. 


Doe de Nationale Koolmonoxide-test

Belangrijk onderdeel van de campagne is een online kennistest. Het doel van deze test is om de kennis van mensen over de symptomen van koolmonoxide te vergroten. Je leert hoe je een koolmonoxidevergiftiging kunt herkennen, voorkomen en hoe je moet handelen als er sprake is van een koolmonoxidevergiftiging. 

Klik op de afbeelding hieronder om direct naar de test te gaan.