Blaast u de kaarsjes uit?

Blaast u de kaarsjes uit? Blaast u de kaarsjes uit?

Buiten is het koud en met de feestdagen voor de deur willen we het binnen gezellig maken. Om een beetje licht te brengen in de donkere dagen zetten we de kerstboom en steken we wat vaker een kaarsje aan voor warmte en gezelligheid. Maar wist u dat het gebruik van kaarsen vaak een oorzaak is van woningbranden? Om te zorgen dat het kerstdiner niet in de soep loopt, wilt u dát natuurlijk graag voorkomen. Daarom enkele tips. 

  • Blaas kaarsjes uit als u de kamer verlaat en zeker voordat u naar bed gaat.
  • Zorg dat kaarsen op voldoende afstand staan van materialen die gemakkelijk vlam kunnen vatten.
  • Houd kaarsen altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren.
  • Vooral theelichtjes kunnen aan de onderzijde erg warm worden en kunnen zo plastic oppervlakken doen smelten. Zet ze daarom altijd in een houder. 

En gaat het toch mis dan zijn er gelukkig ook producten die u helpen een brand te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan de ATV blusdekens of de Firestop schuimblusser.

 

ATV Blusdeken
De ATV blusdeken is eenvoudig te gebruiken bij het doven van een beginnende kleine brand. De deken gaat open door aan de twee strips te trekken en is dan direct klaar voor gebruik. Op de houder van de blusdeken staat de gebruiksaanwijzing afgedrukt. Blusdekens zijn verkrijgbaar in een hardbox of softbag verpakking. De blusdeken bestaat uit geweven glasvezel en is zowel in enkellaags als drielaags verkrijgbaar. 

 

Firestop schuimblusser
De Firestop spray brandblusser is te gebruiken voor het blussen van beginnende (kleine) branden. Makkelijk voor thuis door zijn kleine formaat en deze brandblusser hoeft in tegenstelling tot een poederblusser, niet jaarlijks gekeurd te worden. De blusser is voorzien van het NCP keurmerk en geschikt voor de brandklassen: A, B en F (vetbranden).

Heeft u vragen over onze producten of wilt u deze bestellen? Dat kan in onze webshop of bel of mail uw order door. Wij wensen u in ieder geval alvast gezellige én veilige feestdagen. 

 

ATV Safety Professionals in Veiligheid. Wij brengen veiligheid naar een hoger niveau!

Gerelateerde producten