Meer brandwonden tijdens de vakantie

Meer brandwonden tijdens de vakantie Meer brandwonden tijdens de vakantie

In het artikel dat het AD vandaag publiceert wordt gesteld dat, volgens onderzoek van de Nederlandse Brandwondenstichting, 1 op 10 Nederlanders brandwonden oploopt tijdens de vakantie. Dit zijn cijfers die er niet om liegen en die nog veel hoger zijn dan werd gedacht. Met name de barbecue is bij volwassen de belangrijkste bron van verbranding. Maar ook een andere omgeving, waarbij mensen minder oplettend zijn, zorgt voor meer verbrandingsongelukken. Let daarom extra goed op en plaats bijvoorbeeld geen waterkoker op de grond op de camping en steek de barbecue vooral niet aan met spirits!

 

Brandwondenverzorging
Overkomt een verbanding of een brand u toch? Zorg dan dat u brandwerende maatregelen kunt treffen. Denk bijvoorbeeld aan een klein brandblussertje of een blusdeken dat u meeneemt naar de camping. Kleine brandjes kunnen zo snel geblust worden en erger leed voorkomen. Daarnaast is het altijd raadzaam om een EHBO-Koffer, bij voorkeur met Bruncare brandwondenverzorging, in de buurt te hebben. Zo kunt u bij kleine brandwonden zelf eerste hulp verlenen. 

De producten van Burncare zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van brandwonden. De steriele gel, die voor 90% uit water bestaat zorgt voor:

  • Onmiddelijke pijnstilling;
  • Een geleidelijke warmte-afvoer vanuit de wond, waardoor uitbreiding van de brandwond wordt tegengegaan;
  • Tegengaan van verdamping; 
  • De vermindering van oedeeemvorming tot ongeveer 50%;
  • De bescherming van het micro-vasculaire systeem.

Daarnaast is brandwondengel ook zeer geschikt voor de behandeling van verbranding door de zon. Ook brandwonden die ontstaan als gevolg van kunstgras of vloeren bij het sporten zijn prima te behandelen met Burncare brandwondenverzorging.

Het volledige artikel vind je terug via deze link: Een op de tien Nederlanders loopt brandwond op tijdens vakantie | Binnenland | AD.nl

 

Bron: AD en De Nederlandse Brandwondenstichting

 

Gerelateerde producten