Materiaalinformatie

 

De veiligheidssignalisatie die wij aanbieden is verkrijgbaar in vele maten en materialen. Kies hieronder de juiste maat en materiaal. 

Polypropyleen (PP) Harde kunststof plaat van 1,5mm dik (voor kleine pictogrammen 0,8mm dik). Dit wordt vooral voor kleine tot middelgrote pictogrammen voor binnen gebruikt.
Vinyl Zelfklevend  Wordt gebruikt voor stickers in alle formaten. Dit wordt meestal binnen gebruikt, maar kan ook prima buiten gebruikt worden.
Vinyl Reflecterend
Zelfklevende folie die vooral wordt gebruikt voor verkeersborden, markering van voertuigen en obstakels in het verkeer.
Vinyl UV-line
Sticker met speciale bescherming tegen verkleuring door (zon)licht.
Vinyl Ultradestructible 
Sticker die na het plakken niet meer in één stuk te verwijderen is. Dit wordt met name toegepast bij keuringsstickers die niet verwijderd mogen worden.
Vinyl Fotoluminescerend
Nalichtende sticker die wordt gebruikt voor vluchtwegaanduidingen, symbolen voor brandbestrijdingsmiddelen en signalisatie in de scheepvaart.
PVC
Harde kunststof plaat van 1mm of 1,5mm dik die ook gebogen kan worden. Dit maakt het geschikt voor haakse en panoramische borden.
PVC Fotoluminescerend
Kunststof plaat van 1mm die nalicht in het donker. Dit wordt toegepast voor vluchtwegaanduidingen, symbolen voor brandbestrijdingsmiddelen en signalisatie in de scheepvaart.
Dibond
Polyethyleen plaat met aluminium afdekplaten. Deze plaat van 3mm dikte is bij uitstek geschikt voor buitengebruik, voor middelgrote tot grote borden.
Aluminium
(1,5mm dik) wordt gebruikt voor pictogrammen met een luxere uitstraling, of voor borden die buiten worden geplaatst.
Magneetfolie Buigzame magnetische plaats die bedrukt kan worden. Wordt gebruikt op machines, voertuigen en kasten. 

 


 

Fotoluminescentie

 

Fotoluminescerende (nalichtende) producten absorberen dag – en kunstlicht en zijn nalichtend wanneer de omgeving verduisterd is. Bij plotselinge stroomuitval is het materiaal direct erg opvallend, ook op afstand. Het materiaal geeft een zeer effectief, helder geel-groen contrast. Dit zorgt ervoor dat bij gebruik van tekst en grafische symbolen een veiligheidsroute snel wordt herkend. Dit helpt mensen om zich te oriënteren, zodat ze effectief kunnen reageren en effciënt kunnen evacueren. Fotoluminescerende producten zijn niet afhankelijk van stroom, accu’s of batterijen. Hierdoor zijn ze extra betrouwbaar en wordt er ook nog eens bespaard op energiekosten. In geval van stroomuitval, een noodstroomvoorziening die faalt of rokerige omstandigheden, zal door het opgeslagen licht in de fotoluminescerende producten direct een duidelijke nalichtende vluchtrouteaanduiding te zien zijn.

Op de afbeeldingen hieronder is duidelijk te zien dat het gebruik van nalichtende producten extra bijdraagt aan de veiligheid. ATV Safety biedt een uitgebreid assortiment aan nalichtende producten, bekijk onze brochure voor een duidelijk overzicht.  

               

                                                       

       

 

Belangrijke kenmerken en voordelen van de producten
• Consistente “High Visibility”, direct bij verduistering;
• Geen bedrading voor elektriciteit, accu’s of batterijen nodig;
• Geen energiekosten;
• Niet giftig, niet radioactief (pigmenten: Strontium Aluminate Oxides);
• Lage kosten, producten zijn onderhoudsvrij;
• Mag bij het gewone huisvuil, behoeft geen speciale verwijdering;
• Kan worden gebruikt in nieuwbouw en bestaande bouw;
• Montage is snel en makkelijk uit te voeren, er zijn geen bouwkundige aanpassingen nodig;
• Geen uitvalskosten en 100% betrouwbaar;
• Bij veranderingen is een vluchtroute eenvoudig weer aan te passen.

 

Download Brochure