OTC Veiligheidscentrum en ATV Safety slaan handen ineen voor veiligheidssignalisatieproject van vidaXL - Nieuws

Gepubliceerd op: maandag, september 12, 2022

Door:

Bron:

Willen jullie me uit de brand helpen? Dat was de vraag die vidaXL stelde aan OTC Veiligheidscentrum, om op korte termijn de veiligheidssignalisatie in het magazijn op orde te brengen. Daar hoefde niet lang over nagedacht te worden. OTC Veiligheidscentrum verzorgt al jaren de BHV-opleidingen voor vidaXl. En deze vraag bood een mooie kans om ook op het gebied van veiligheidssignalisatie een samenwerkingspartner te worden. Om het project goed vorm te geven werd de expertise van ATV Safety ingezet. Samen bereik je meer dan alleen.  

 

Ruim 340.000 m2 magazijn
vidaXL is een snelgroeiende internationale online retailer met het hoofdkantoor in Venlo en een magazijn van ruim 340.000 m2. Ze leveren in heel Europa een breed assortiment aan producten voor in huis en de tuin, maar ook sportartikelen behoren tot het assortiment. De opdracht was om de brandaanduidingen beter zichtbaar te laten zijn. Zowel in het bestaande als het nieuwgebouwde magazijn. De blusmiddelen waren al wel geplaatst maar de juiste signalisatie was nog niet op orde.

 

Het uitvoeren van een visuele inspectie
Om een goed advies te kunnen geven hebben ATV Safety en OTC Veiligheidscentrum samen met de veiligheidscoördinator van vidaXL een visuele inspectie uitgevoerd op de locatie. Zo ontstaat snel een beeld van wat er nodig is en kan er direct advies worden gegeven over welke signalisatie het beste toe te passen is voor betere zichtbaarheid. Het heeft ook een enorm voordeel voor de montage. Omdat je de locatie al kent, weet je beter waar je rekening mee moet houden. 

Rowan Leenen van OTC Veiligheidscentrum plaatst de veiligheidssignalisatie.

 

Dirk-Jan Grootkarzijn, Salesmanager ATV Safety
“ Onze dealers vinden het prettig als ik mee ga naar de klant. In dit geval kon ik OTC Veiligheidscentrum en vidaXl beide direct adviseren. Daardoor schakel je een stuk sneller. Ook als een situatie niet standaard is en om een creatieve oplossing vraagt, kan ik die ter plekke aanbieden. ATV Safety is een totaalleverancier, we denken vaak net wat verder dan andere partijen.”

 

Ruim 1200 bordjes geplaatst
Na een grondige inspectie en inventarisatie van wensen en eisen heeft ATV Safety een voorstel gemaakt dat OTC Veiligheidscentrum kon bespreken met vidaXl. Alle bestaande aanduidingsborden van 20 x 20 cm werden vervangen door 30 x 30 cm en voor de plekken waar nog niks aanwezig was werd de juiste bebording geplaatst. In dit geval hebben OTC Sommeren en ATV Safety samen de montage uitgevoerd en zijn ze meerdere dagen bezig geweest. In totaal zijn ongeveer 1200 aanduidingen voor blussers, meldknoppen, vluchtwegen e.d. geplaatst in verschillende uitvoeringen zoals haaks, panoramisch en hangend. Een flinke klus, maar met een goed resultaat: een veilige werkomgeving voor de medewerkers van vidaXL.

 

Raymond Oussoren, Directeur OTC Veiligheidscentrum
“ OTC Veiligheidscentrum heeft het ervaren als een meerwaarde om dit project samen te doen. Zeker in een nieuwbouwomgeving is er heel veel bebording nodig en het is dan prettig om snel te kunnen schakelen. Dirk-Jan heeft er ook oog voor, een man uit de praktijk die de klant snel en op de juiste manier adviseert.  Na zo’n intensief samenwerkingstraject zie je dat onze klantrelatie enorm is versterkt. Er volgen allerlei vervolgopdrachten, ook voor maatwerkborden zoals Safety Stations. Deze worden erg enthousiast ontvangen bij onze klanten.  Dat is leuk! ”